Hertog Trading Textielprojecten 

advies, bemiddeling, ontwerp en productie

Koorkleding

In 1959 zijn onze ouders Jan en Janny den Hertog gestart met het leveren van koorkleding aan zangkoren in Nederland. Zij produceerden de kleding zelf in het Mijdrechtse atelier. Omdat de vraag naar uniforme dameskleding in die jaren sterk groeide werd er contact gezocht met een fabrikant die ze tegenkwamen op een beurs in Duitsland. Deze fabrikant was gevestigd in Denemarken. Meer dan 2000 dames,- en gemengde zangkoren zijn na die tijd van nieuwe kleding voorzien.

Een voorbeeld van een mooi project was de levering van kleding aan Het Hollandkoor.

Omdat de vraag naar uniforme kleding in Nederland en Scandinavië vanaf het jaar 2000 behoorlijk stagneerde en als gevolg van de financiële economische crisis heeft de fabriek in Denemarken besloten haar deuren in het jaar 2013 definitief te sluiten. Omdat de landelijke vraag naar uniforme kleding laag bleef is er geen productie elders gestart.

Vanaf het jaar 2015 heeft onze groothandel de bakens verzet en levert ze een breed scala aan gereed textiel voor dames en heren in standaard maten. Omdat Hertog direct aan de eindgebruiker levert en niet via de tussenhandel zijn de prijzen scherp en helder.

Een van de onlangs uitgevoerde projecten is de levering van nieuwe smokingcolberts, overhemden en accessoires aan ruim 100 leden van de Ritmeesters in Veenendaal.


Enkele voorbeelden van herenoverhemden en damesblouses die we ontwerpen en door derden vanaf 12 stuks gefabriceerd worden.